Museum Tot Zover
Jeugd

Voorlees- en knutselochtend

Op zondag 12 aprilleest Christianne van Dooijewaard bij Tot Zover voor uit haar boek Het egeltje onder de oude boom. Een mooi en ontroerend (voorlees)verhaal voor jong en oud over ziek zijn en sterven.

Schrijfster Christianne zal het verhaal vertellen van egeltje, die werd geboren op een mooie winterdag. Papa en mama egel waren erg blij met hun kindje. Egeltje groeide flink en hij kreeg stevige stekels. Maar na een paar maanden begonnen papa en mama egel zich ongerust te maken. Egeltje speelde niet zoals de andere egeltjes en zijn stekeltjes leken wel slapper te worden. Toen dokter uil egeltje onderzocht was al snel duidelijk dat egeltje erg ziek was en niet meer beter zou worden. En toen de zomer op zijn eind liep, namen papa en mama egel afscheid. Ze begroeven hun kindje onder de dikke oude boom, op het plekje waar hij zo vaak naar de bladeren had liggen kijken.

Na het voorlezen vertelt de illustrator van het boek, Steffie Padmos illustraties, iets over het maken van de tekeningen voor Egeltje. Daarna mogen de kinderen onder begeleiding van Steffie en Christianne zelf een collage of illustratie maken.
Alle kinderen, jong en oud, zijn welkom om te komen luisteren en te knutselen. Voor iedereen is er limonade en iets lekkers.

TENTOONSTELLING EN EGELTJESBOS
Uiteraard is ook de tentoonstelling van ‘Het egeltje onder de oude boom’ te bekijken. De originele tekeningen uit het boek zijn hier te bewonderen. En is er een heus ‘egeltjesbos’ te zien. Lees meer over de expositie op www.totzover.nl.

INFORMATIE & AANMELDEN
Datum: zondag 12 april 2015
Tijd: 11:00 tot 12:30 uur
Voor wie: alle kinderen en hun ouders
Deelname: deelname is gratis, je kunt je aanmelden via communicatie@totzover.nl