Theater De Omval
Film

Emil & Ida van de Hazelhoeve

Gebaseerd op de boeken over ‘Michiel van de Hazelhoeve’ van Astrid Lindgren. De film is vormgegeven als een geanimeerd prentenboek, gebaseerd op de tekeningen die cartoonist Björn Berg maakte bij de eerste edities van de boeken. Vanaf 3 jaar.
In het plaatsje Lönneberga in Zuid-Zweden staat een prachtige boerderij, ‘De Hazelhoeve’. Daar woont de familie Svensson; papa Anton, mama Alma en de kinderen Emil van 5 en Ida van 3. Emil is een pienter jongetje en een onverbeterlijke deugniet. Hoewel… eigenlijk probeert Emil behulpzaam te zijn, maar dat loopt bijna altijd fout. Papa wordt dan erg boos en stuurt Emil voor straf naar het houtschuurtje. Dat vindt Emil niks erg. Hij vermaakt zich altijd erg goed in het schuurtje, waar hij uit hout poppetjes snijdt; een kunst die hij van Alfred heeft afgekeken. Er staan al meer dan 300 houten poppetjes in de schuur, zo vaak heeft Emil voor straf in de schuur moeten zitten.
Na afloop van de film krijgen de kinderen een glaasje limonade en een koekje. Tevens zijn er mooie kleurplaten van de film om mee te nemen of in te kleuren in ons theater.