Museum Tot Zover
Kunst

Tentoonstelling De Bedroefde Bolide

Momenteel te zien in Museum Tot Zover: De Bedroefde Bolide – Het grote lijkwagen retrospectief

Museum Tot Zover brengt een eerbetoon aan auto’s waar we liever niet naar kijken: lijkwagens. In het museum zijn ruim driehonderd foto’s te zien uit de historische collectie van Huiskamp Carrosseriefabriek, Nederlands grootste en oudste producent van rouwvervoermiddelen.

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover

In Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover staat het nationaal funerair erfgoed en de moderne uitvaart in het multiculturele Nederland van nu centraal. De collectie omvat onder meer oude haarschilderijen, dodenmaskers, filmfragmenten, kisten en urnen, maar bijvoorbeeld ook een collectie miniatuurlijkwagentjes en ingrediënten voor een moderne moslim-uitvaart zoals lotuspoeder, kamfer en musk. Hoe een crematie precies verloopt en hoe het een in de grond begraven lichaam vergaat, wordt eveneens duidelijk.
Museum Tot Zover is gevestigd op begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster, één van de mooiste gedenkparken van Nederland. De gratis audiotour voert u zowel door het museum als over de begraafplaats. Voor kinderen is er een spel- & speurtocht verkrijgbaar.