start/finish Harbourclub
Diversen

Cycle Tour Amsterdam

De routes van de Cycle Tour Amsterdam, die op 15 juni plaatsvindt, gaan dit jaar voor het eerst door de Gooi en Vechtstreek. Organisator Le Champion heeft vijf geheel nieuwe routes over 30, 45, 75, 100 en 150 km uitgezet. Zo worden Huizen, Blaricum, Naarden en het natuurgebied Naardermeer gepasseerd. Deze fraaie omgeving ten oosten van Amsterdam, wordt nauwelijks aangedaan door andere fietsevenementen. Dit uniek stukje Nederland moet je als fietser gezien hebben.

De start en finish van deze toertocht is The Harbour Club Amsterdam. Vanaf deze unieke locatie aan het water, die makkelijk te bereiken is met de auto, gaan de deelnemers meteen oostwaarts naar Weesp. Fort Ossenmarkt is hier één van de hoogtepunten. Vanaf hier gaat de route langs het mooie natuurgebied Naardermeer richting de vestingstad Naarden. Eenmaal in Naarden aangekomen, wordt er door de iconische vesting gefietst. Naarden is één van de best bewaarde vestingsteden in Europa en is vooral beroemd om zijn unieke stervorm. Vervolgens wordt Huizen aangedaan, dat ook wel de Haven van ’t Gooi wordt genoemd. In Naarden Vesting en Blaricum zijn sfeervolle verzorgingsposten ingericht, waar de deelnemers van alle gemakken voorzien worden. Via de Stichtse brug wordt dit gebied weer verlaten en gaan de fietsers Flevoland ontdekken. Op de terugweg bereiken de diverse afstanden Muiderberg via de Hollandse Brug en komen de deelnemers langs de tientallen rijksmonumenten die vestingstad Muiden rijk is.

De Cycle Tour Amsterdam vindt op 15 juni voor de vierde keer plaats en is dit jaar door Le Champion in een nieuw jasje gestoken. De derde editie trok in 2013 zo’n 2.400 fietsers. Naast de reguliere afstanden van 45, 75, 100 en 150 km voor iedere fietser, vindt dit jaar ook een Ladies Ride over 30 en 45 km plaats. Bij dit onderdeel kunnen de vrouwen onderweg bij de verzorgingspost bij het Muiderslot genieten van een hapje en drankje.