Kinderboerderij De Werf
Familie

Schaapscheerfeest bij Kinderboerderij De Werf

Schapen Teun, Nelson, Jolly, Dolores en Louise worden door een professionele schaapscheerder uit hun winterjas geholpen. Het schaapscheerfeest valt samen met het Nationale KinderboerderijenWeekend.

Het schaapscheerfeest start om 12.00 uur. Zittend op strobalen kan jong en oud het schaapscheren gadeslaan. Een spinster demonstreert hoe de wol gesponnen wordt op een origineel spinnenwiel. Op het hele terrein wordt feest gevierd. Er is een mini-kermis met leuke spellen, er kan geknutseld worden met wol, er is een groot springkussen en er is muziek. De toegang is gratis, deelname aan de spellen is € 3,00 per kind, inclusief een huisgebakken pannenkoek en een glas koele limonade. Tegen 15.30 uur sluit Dansproducties Angoramuis het feest af met een energieke dansworkshop.

Ook op zondag 25 mei zijn er leuke activiteiten bij Kinderboerderij De Werf. Van 12.00 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur kan onder begeleiding worden geknuffeld met de cavia’s en konijnen in de knuffelhoek. Gaat het hart van je zoon of dochter sneller kloppen van een ritje op de rug van een pony? Van 11.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur lopen ervaren begeleiders met shetlander Beauty rondjes op het terrein. De activiteiten zijn € 1,00 per kind, de toegang tot de kinderboerderij is gratis.

Kinderboerderij De Werf is opgericht in 1991 door gedreven buurtbewoners, en wordt sindsdien gedragen door vele vrijwilligers. Het is uitgegroeid tot een geliefde ontmoetingsplek voor jong en oud. De kinderboerderij is gevestigd in Amsterdam Oost-Watergraafsmeer, aan de Archimedeslaan 59. De poort is dagelijks geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.