De Binnenwaai
Kunst

‘Out of the Box’ – door Mixed Art Ensemble

‘Out of the Box’, het herontdekken van je eigen ‘IK’, door Mixed Art Ensemble

“Soms loop je in het leven tegen dingen aan. Dingen waarvan je niet eens meer wist dat ze er waren. Wat moet ik er toch mee? Ach, het is ook eigenlijk niet meer belangrijk. Er komt een moment dat het pad weer begaanbaar is… Dat je bevrijd wordt! Maar voordat we daar zijn, moeten we terug naar het begin. Terug naar de plek waar het allemaal is begonnen…”

Precies dit onderwerp, de zoektocht naar jezelf, leverde voldoende inspiratie op voor vier studenten van het Conservatorium van Amsterdam om een muziektheater voorstelling te maken. Het idee om een muziektheaterproject op te starten was een langgekoesterde wens van deze musici, die zichzelf Mixed Art Ensemble noemen. Het ensemble bestaat uit Elisabeth Waverijn (piano), Dianne Heijstee (blokfluit), Kirstine Lindemann (blokfluit) en Iris Tjoonk (trombone).
‘Out of the Box’ gaat over het (her)ontdekken van de ‘eigen ik’. Het gaat over iemand die in een onbekende wereld terecht is gekomen en haar weg daar niet kan vinden. Ze weet niet wat ze wil en wie ze daadwerkelijk is. Ze gaat op zoek naar een manier om uit te vinden wie ze zelf is en ze verlangt daarbij naar een soort droomwereld. In haar hoofd stapelen de problemen zich op, totdat ze een uitweg weet te vinden; een bevrijding die een nieuwe weg opent naar de toekomst. De verhaallijn speelt zich zowel in het heden als in het verleden af. De rode draad wordt gevormd door een grote kartonnen doos die zich de hele voorstelling midden op het podium bevindt, maar af en toe ook op het scherm terug te zien is. De doos staat symbool voor een aantal zaken; het is een multifunctioneel voorwerp. Je kan er spullen instoppen of juist uithalen, je kan je erachter verbergen of hij kan juist in de weg staan.
De voorstelling bestaat uit een combinatie van muziek, theater en video. Dat alle muziekstukken, attributen en video’s door de leden zelf gecomponeerd, vervaardigd en gefilmd zijn, maakt ‘Out of the Box’ een unieke voorstelling. Omdat de leden van het ensemble verschillende studierichtingen volgen, is het muzikale gedeelte beïnvloed door allerlei muziekstijlen, zoals renaissance muziek, hedendaagse improvisatie en popmuziek.

Prijzen:
Reserveringen (vooraf betalen): Jeugd/student (4,00 euro), normaal (5,00 euro)
Aan de deur: Jeugd/student (5,00), normaal (7,50)

Reserveren is mogelijk via mixedart.ensemble@gmail.com en neemt u gerust een kijkje op onze facebookpagina (Mixed Art Ensemble) of website: http://mixedartensemble.wix.com/mixedart