Wibautstraat/Weesperstraat
Festival

Festival De Groene Boulevard

Straatfestival voor verbetering van de luchtkwaliteit en verduurzaming van de Wibautstraat en Weesperstraat

Schone vervoersmiddelen proberen, hippe duurzame kleding passen, skelters bouwen met wegwerpspullen of je groen laten schminken? De mooiste buurttuinen ontdekken of lekker achterover met een bio-hapje en sapje?

Festival De Groene Boulevard gaat met groen- en kunstworkshops, duurzame producten, vrijmarkt, tentoonstellingen, straatparades, muziek, buurtwandelingen, sprekers, hapjes en drankjes, over CO2-reductie in de breedste zin.

In 2015 moet de Amsterdamse lucht aan de Europese stikstofnorm voldoen. De Wibautstraat en Weesperstraat zijn nu nog straten met een van de meest vervuilde luchten van heel Nederland, er is dus nog werk aan de winkel! De Groene Boulevard laat o.a. i.s.m. buurtinstellingen, -ondernemers en bewoners zien hoe je op allerlei verschillende manieren zelf kunnen meehelpen met het terugdringen van de CO2-uitoot.
Daarnaast laat het bewoners van de Weesperzijde-, Oosterpark- en Transvaalbuurt gezamenlijk ervaren hoe de Wibautstraat ook een gezellige en mooie ontmoetings- en verblijfsplaats kan zijn.

Heb jij een idee voor verbetering van de luchtkwaliteit van de Wibautstraat of wil je meehelpen , -doen of -denken? Leuk! Mail dan je idee en contactgegevens naar degroeneboulevard@gmail.com

De Groene Boulevard zondag 18 mei 12.00-18.00
Achtergrondinfo en t.z.t. volledige programma: www.degroeneboulevard.com

Waar?
Wibautstraat: plein bij restaurant BAUT, hoek 2e Oosterparkstraat, hoek Ruyschstraat en Rhijnspoorplein.
Weesperstraat: op stoep langs de hele straat

Facebook: https://www.facebook.com/de.g.boulevard
Twitter: #groeneboulevard

Links:
http://www.weesperstraatvanmorgen.nl/
http://www.ademinamsterdam.nl/
http://wibautstraat.com/
https://www.milieudefensie.nl/luchtkwaliteit