Oostblok
Kunst

Stof #3

Vrijdag, zaterdag en zondag: Being there van het Arnhemse theatercollectief Don Majores (Ilke Paddenburg, Tobias Nierop en Lowie van Oers). Een voorstelling over kijken. Over hoe op het televisiescherm de mensen kleiner zijn, hoe ’s nachts een boom zijn groen verliest en iedereen in pak belangrijk is. Zolang je niet kijkt bestaat het niet, het begint pas te leven wanneer je je ogen erop richt.

Stof #3 staat één dag in het teken van de schrijver Kosinski en de verfilming van zijn werk. Een andere dag richten wij onze blik op goeroes en de wens om een leider te volgen. Geïnspireerd op een even meeslepende als nietszeggende speech over koopkracht uit de voorstelling, staat de derde dag in het teken van (politieke) toespraken.

In het programma Stof stort Oostblok zich elke maand hartstochtelijk op een onderwerp. Via het verstand en de verbeelding, met theater, dans, film, literatuur. Met bekende en onbekende gasten, met eten en drinken. Oostblok werkt voor Stof#3 samen met theaterwerkplaats Generale Oost, literair productiehuis Wintertuin en filmtheater Kriterion.

Stof komt tot stand met steun van het AFK en het VSBfonds.