FlexBieb IJburg
Architectuur

Workshop Ontwerp je eigen tuin

Ontwerp je eigen tuin in 3 avonden onder professionele begeleiding.

Eerste avond: Na een korte inleiding in de tuinarchitectuur beginnen we met het maken van zgn. ‘moodboards’ om je wensen in beeld te brengen. Daarna maken we een start met het ontwerpen van je tuin.

Tweede avond: We beginnen met een presentatie van bekende landschapsarchitecten en hun tuinontwerpen. Je doet allerlei ideeën op voor het verdere ontwerp van je tuin. Het resultaat van deze avond is een ontwerptekening op hoofdlijnen.

Derde avond: Het tuinontwerp wordt uitgewerkt. We kiezen bijvoorbeeld de materialen voor paden en terrassen en tekenen een globaal beplantingsplan. Je gaat naar huis met een origineel en compleet ontwerp dat direct aangelegd kan worden.

Tuinenkoffer: De tuinenkoffer bevat nuttige informatie en inspirerende voorbeelden die je helpen bij het ontwerpen van je eigen tuin. Tijdens de workshop kun je van de tuinenkoffer gebruik maken.

Cursusmateriaal: Er is geschikt cursusmateriaal voorhanden om het ontwerp te kunnen maken. Je kunt hierbij denken aan tekenmateriaal (schetspapier, pennen), inspirerende foto’s en informatie over materialen voor paden, etc. Het cursusmateriaal bevind zich in de tuinenkoffer.