Zeeburgereiland

School en kinderopvang Zeeburgereiland geopend

De kinderen waren al begonnen, maar vrijdag 29 november is het Montessori Kind Centrum Zeeburgereiland ook officieel geopend, door wethouders Maarten van Poelgeest en Lieke Thesingh. In het gebouw huizen een basisschool (STAIJ) en kinderopvang (Skon). Een nieuwe concept, waarbij kinderen de hele dag onder dank zijn en worden begeleid door één team.

In december 2012 startte de bouw, in september van dit jaar ging de school open. Op dit moment telt het Montessori Kind Centrum 44 kinderen. Er kunnen nog nieuwe kinderen bij. Het gebouw biedt ook ruimte voor buurtactiviteiten en sport, bijvoorbeeld in de avonduren.

Flexibel bouwen
Omdat het Zeeburgereiland in ontwikkeling is – de eerste huizen zijn er net opgeleverd – heeft stadsdeel Oost ervoor gekozen om een flexibel schoolgebouw neer te zetten, dat naar behoefte in te richten is en indien nodig in een zomervakantie uitgebreid kan worden.

Flexibel bouwen is een kenmerk van ‘Nieuwe scholen, huisvesten naar vraag’, een concept voor scholenbouw dat het stadsdeel eind 2011 lanceerde, vanuit het idee dat scholenbouw sneller, beter en goedkoper kan. Het Montessori Kind Centrum is het pilotproject, waarmee getest wordt of het concept in de praktijk werkt. De tevredenheid van de gebruikers en de gebouwprestaties worden nauwkeurig gemeten.

Lees ook:
iPad-basisschool op Zeeburgereiland geopend (20-08-2013)
Pilot met school op maat Zeeburgereiland van start (28-06-2012)
Piekopvang IJburg in nieuwe Montessorischool Zeeburgereiland (19-03-2012)
Alles over Zeeburgereiland