de Haven van IJburg
Diversen

Intocht Sinterklaas op IJburg

Op zaterdag 23 november om 13.00 uur vaart Sinterklaas de prachtige haven van IJburg binnen. Het wordt weer één groot feest. Want Sint neemt dit jaar maar liefst 80 Pieten mee: grote, kleine, dikke, dunne, op surfboards, in kano’s, met trommels en op stelten.
En behalve die feestelijk intocht is er die middag nog veel meer te beleven aan de haven: je kunt er schminken, knutselen, schilderen, dansen, of lekker luisteren naar kinderboekenschrijfster Susanna Wiersma die op de boot van Sinterklaas voorleest uit haar nieuwste prentenboek ‘Sinterklaas slaat een jaartje over’.
Ook aan de papa’s en de mama’s is trouwens gedacht: zij kunnen ondertussen winkelen op de leuke Sinterklaasmarkt. Of een heerlijk glaasje Glühwein drinken bij een van de vele gezellige restaurants op de kade.
Maar het allerallerleukste is wel dat je Sint zelf kunt ontmoeten op het podium. En een liedje voor hem zingen. Of een tekening geven. Of gewoon iets zeggen. Meld je daarvoor wel aan op de website!

In het kort

 13.00 uur        Aankomst in haven. De boot meert aan bij The Lighthouse, Krijn Taconiskade 432. Sint schrijdt vanaf daar over de kade richting NAP (nummer 124).

14.30 uur        Sint ontmoet een speciale gast op het podium. Hij geniet er ook van optredens voor hem.

15.00 uur        Schrijfster Susanna Wiersma leest voor uit haar prentenboek Sinterklaas slaat een jaartje over

Hier vind je de looproute van sint en meer info.
Hier zie je beelden van de intocht 2012.