Kompaszaal / KNSM eiland
Lezing

KNSM Sociëteit: Daan Remmerts de Vries, schrijver & kunstenaar

Dineren met een afstammeling van Abel Tasman, die het Monster van Loch Ness op een haar na misliep, maar wel zwom met reuzenhaaien en ook nog een paar Gouden Griffels won.Thuisblijven kan een dag later ook nog.

Donderdagavond 31 oktober op de KNSM Sociëteit: Een geïllustreerd diner met Daan Remmerts de Vries. Illustrator, schilder, muzikant, fotograaf, filmer en schrijver.

Veelzijdig kunstenaar is een van de kortere omschrijvingen van tekenaar, illustrator, schilder, muzikant, fotograaf, filmer en schrijver Daan Remmerts de Vries. “Remmerts de Vries heeft een rijk oeuvre” en “hij probeert vaak wat nieuws” typeren zijn werk.

Bekendheid verwierf hij vooral als illustrator en schrijver. Hij schreef drie romans en maakte zo’n veertig kinderboeken, waarmee hij diverse Gouden en Zilveren Griffels won. Hij ambieerde enige tijd de status van popster, hield de Annie M.G. Schmidtlezing in 2012 en exposeerde in het Gemeentelijk Museum in Den Haag.

Een avond verluchtigd en verzwaard met illustraties, foto’s en films, maar vooral met verhalen. Onder de titel Dierbare Monsters zal Daan Remmerts de Vries uitgebreid spreken over het gemis aan natuurlijke monsters en ongetemde natuur in Nederland, en over hoe verhalen en schilderijen ontstaan. Over zijn gehaaste vlucht voor vijf tijgers in India, over zijn zoektocht naar het Monster van Loch Ness, maar ook, om dichter bij huis te blijven, over de haai die deze zomer opeens opdook in het Oostelijk Havengebied.

Spijzen en drank voor lichaam en geest in een aantrekkelijk gezelschap van ondernemers, politici, buurtgenoten, juristen, musici, journalisten, ambtenaars, kunstenaars, architecten en loonslaven.

We hopen van harte dat je erbij bent op de openingsavond van het nieuwe seizoen van de KNSM Sociëteit. Zoals altijd zijn ook niet-leden meer dan welkom. Reserveren kan met een korte mail naar societeit@knsmsocieteit.nl

Wees welkom!

Donderdagavond 31 oktober 2013. Daan Remmerts de Vries, KNSM Sociëteit, Kompaszaal, Amsterdam. Leden: €25,- + €5,-, niet-leden: €25,- + €10,- (diner + entree).