Theater De Omval
Film

Filmconcert: The Lodger

Op donderdag 31 oktober, tijdens Halloween, presenteert Theater De Omval een speciaal filmconcert bij de vertoning van de klassieker The Lodger (1927) van ‘master of suspense’ Alfred Hitcock. Musicus Kevin Toma en violiste Anne Bakker componeerden samen een adembenemend en muzikaal partituur voor Hitchcock’s thriller. Mét succes; eerder kreeg het filmconcert al een staande ovatie tijdens het Filmfestival Gent.
The Lodger is een klassieke thriller rond een mysterieuze wreker met een voorkeur voor blonde vrouwen die iedere dinsdagavond toeslaat. De thriller is losjes gebaseerd op het verhaal van Jack the Ripper.
‘The Lodger’ was niet de eerste film van Alfred Hitchcock, maar hij vestigde er wel zijn reputatie mee als ’the master of suspense’. Hij weet van de mistige straten van Londen een labyrint vol dreiging te maken. Befaamde scènes zijn de aankomst van de pensiongast en de hospita die in gedachten haar huurder boven haar ziet ijsberen, waarbij Hitchcock gebruik maakte van een glazen plafond.
Speciaal voor The Lodger werd door violiste Anne Bakker en musicus Kevin Toma een spannende en vervreemdende soundtrack gecomponeerd. Deze soundtrack biedt een fascinerende reflectie op de film met een frisse muzikale interpretatie.