Theater De Omval
Film

Zarafa (6+)

Kleurrijke animatie over de vriendschap tussen een jongen en een giraffe, gesitueerd ten tijde van de Franse slavenhandel in Afrika en gebaseerd op waargebeurde feiten.
Als de tienjarige Maki ontsnapt uit de handen van een slavenhandelaar, komt hij op zijn vlucht Zarafa tegen: een hulpeloze baby-giraffe zonder moeder. Maki ontfermt zich over de giraffe. Op hun tocht door de savanne ontmoeten zij Hassan; een gezant van de Egyptische onderkoning. Hassan ziet in Zarafa en verzoeningscadeau voor de Franse koning Karel X. Hij krijgt de opdracht om de giraffe mee te nemen naar Frankrijk. Maki doet er alles aan om dit te voorkomen en reist Hassan en Zarafa achterna. Wat volgt is een spannend avontuur dwars door de woestijn van Soedan, door Alexandrië, de Middellandse Zee en de Alpen en ten slotte Parijs.

Hoewel Zarafa terugblikt op een minder fraaie periode uit de Franse geschiedenis, blijft het een kindvriendelijke verfilming vol humor en avontuur. De jonge kijkers maken kennis met het Afrikaanse continent, niet-Westerse culturen en een belangrijke periode uit de wereldgeschiedenis.

Ook nog een voorstelling om 14.30 uur.