Nowhere
Familie

Kinderfestival Wolfje

Kinderfestival WOLFJE laat de Amsterdamse jeugd op zondag 23 juni tussen 6 tot 11 jaar kennis maken met verschillende creatieve uitingen. De eerste editie vindt plaats in cultureel centrum Nowhere in de Indische buurt te Amsterdam. Het programma van WOLFJE bestaat uit workshops die de ‘roedel van WOLF’ leidt. Kunstenaarsplatform WOLF bestaat uit jonge kunstenaars die als grafisch vormgever, goudsmid, rapper, schilder, beatmaker of mode ontwerper werken. Tijdens WOLFJE deelt deze roedel van professionals hun skills met de kinderen. Het thema van WOLFJE is ‘durven dromen’, een thema dat dichtbij de WOLVEN zelf staat, omdat zij hun droom naleven: leven van de kunst.

WOLFJE is een vervolg van WOLF, dat begin 2012 is opgericht als kunstenaarsplatform. Leden van dit platform zijn dj/producer Boeboe, schilder Sjem Bakkus, goudsmit B-Art en rapper Fabius. Tijdens workshops delen zij, mode-ontwerper Anouk Beckers en fotografe Bent Hilkens hun kennis met de kinderen. Cultureel centrum Nowhere leent zich bij uitstek voor het kinderfestival, een danszaal en mode atelier zijn al aanwezig. In de muziekstudio’s in het gebouw worden beats gemaakt en op de muren van de binnentuin mogen de kinderen los met verfrollers en kwasten tijdens de workshop Paint.

De muzikale WOLVEN treden na de workshops op en de percussie workshop van WOLF Chris wordt afgesloten met de act Circusberen. Daarnaast worden verzoekjes van kinderen verwerkt tot een afspeellijst voor de Speciale Spotify Kinderdisco. Ouders kunnen plaatsnemen in de Hang Hoek, waar SeK broodjes en snacks verkoopt, gemaakt van eerlijke producten van lokale boeren en Coffee Bru schenkt er verse koffie.