Theaterzaal IJburg College
Theater

Try out Wildernis

Theatergroep Toetssteen speelt WILDERNIS in de theaterzaal van het IJburg College op 31 mei, 1 juni en 2 juni. Met o.a. Niels van den Heuvel (finalist van So You Think You Can Dance). WILDERNIS vertelt het waargebeurde verhaal van Chris McCandless, dit werd eerder verteld in de film en het boek Into the Wild.

WILDERNIS gaat over een jonge jongen die de conventies van de maatschappij afwijst, alle schepen achter zich verbrandt en op reis gaat. Zonder geld, zonder vervoer, zonder kaart en zonder horloge gaat hij op weg naar de wildernis. De epische reis van McCandless wordt in deze voorstelling verteld door 10 acteurs, een koor en een hip-hopgroep onder leiding van Niels van den Heuvel (finalist van So You Think You Can Dance).

Het waargebeurde verhaal liet miljoenen mensen over de hele wereld nadenken over hun eigen verhouding tot de maatschappij. Hoe belangrijk zijn bezittingen? Wat is er over van het ooit zo geroemde kapitalistische systeem? En wat gebeurt er als je je bewust overal aan wilt onttrekken?

De theatergroep Toetssteen is bekend van o.a. Emily, of het geheim van Huis Ten Bosch, Koning van de Nieuwmarkt en Ik wens je het onmogelijke. Toetssteen is één van de weinige theatergroepen in Nederland die het nog lukt zo’n grote productie op poten te zetten. Het stuk is geschreven en wordt geregisseerd door Erris van Ginkel, die eerder o.a. verantwoordelijk was voor de volledig uitverkochte voorstelling HEMEL.