Nieuws

Meer armoede door coronacrisis

Vijf jaar lang daalde het aantal minima in Amsterdam – tot 2019. Dat de daling niet doorzet komt volgens de gemeente door de coronacrisis. 
Uit de Armoedemonitor blijkt dat er in 2020 waarschijnlijk meer minima zijn (huishoudens met een inkomen tot 120 procent van het wettelijk sociaal minimum). Het college maakt daarom de komende jaren meer geld beschikbaar voor de bestrijding van armoede en schuldsanering.
Door de pandemie is de vraag naar voedselhulp in de stad met maar liefst 40% gestegen. Wekelijks ontvangen 1900 gezinnen een voedselpakket van de Voedselbank – voor deze instelling een enorme opgave om dit telkens weer voor elkaar te krijgen. 
Kun jij met je bedrijf of als vrijwilliger iets voor de Voedselbank betekenen? Kijk op de site van de Voedselbank wat je kunt doen. Geen tijd om te helpen? Een geldbedrag doneren via de website is dankzij de handige buttons zó gedaan. Zie: amsterdam.voedselbank.org.

Foto: Corona heeft veel bewoners in Oost getroffen. Behalve de Voedselbank zijn er de afgelopen periode diverse buurtinitiatieven geweest, zoals dat van stichting Veerkrachtig Betondorp: ‘Ik wist niet dat er zo veel verborgen armoede was.’