Zeeburgereiland

3.000 woningen in Sluisbuurt Zeeburgereiland

De Sluisbuurt op Zeeburgereiland wordt klaargemaakt voor de bouw van tenminste 3000 woningen. Dinsdag 27 oktober is door het college van B en W de startvisie vastgesteld.

Door de aanhoudende druk op de woningmarkt heeft het college besloten om de Sluisbuurt aan te wijzen als een van de locaties die versneld worden ontwikkeld. Eind 2017 kan de bouw beginnen van kleine woningen, studio’s, appartementen, lofts en maisonnettes. Het college wil in de Sluisbuurt een stedelijke woonomgeving met hoogbouw realiseren, waar veel ruimte is om te bewegen.

De Sluisbuurt is het meest westelijke deel van Zeeburgereiland, het ligt ook westelijk van Schellingwouderbrug en de Sportheldenbuurt, aan het Buiten-IJ en de Oranjesluizen. De Sluisbuurt is een van de laatste grote woningbouwlocaties dichtbij de binnenstad.

Wethouder Ruimtelijke Ordening Eric van der Burg: “De ligging aan het water, de aansluiting op de wandel- en fietsroutes in de omgeving en een mix van voorzieningen stimuleren tot bewegen. Met de Sluisbuurt en de Sportheldenbuurt dagen wij Amsterdammers uit om in beweging te komen.”

Lees ook:
Zandzeilen in de Sluisbuurt, Zeeburgereiland (11-07-2012)
Sportheldenbuurt en Zeeburgereiland
Schansgraven in het schapengras – 16 ideeën voor de Sluisbuurt (30-05-2012)
Sluisbuurt