Nieuws

20 jaar IJburg: feest op 25 september

In een woestijn van stuivend zand, heipalen, klinkers en bouwketen betrokken 20 jaar geleden pioniers de eerste huizen op IJburg. Met steun van de gemeente Amsterdam wordt op zondag 25 september tussen 12.00 en 21.00 uur groots uitgepakt, eerst in het Van Gogh park, later in en rond de Haven.

Het startschot valt in het Van Goghpark onder het motto IJburg aan tafel. Er is koffie, thee en fris. Neem, als je zin hebt, je picknickmand mee met lekkers voor elkaar en schuif aan op de lange tafels. Er zijn kraampjes met ijs, fruit en drinken. Voor de kinderen worden toernooien georganiseerd, voetbal, basketbal, tafeltennis en een interactief springkussen voor de kleintjes. En er is muziek: het LM-ORKEST (van de Laterna Magica) en het IJburgs-Argentijnse duo ‘CON MIGO, SIN MIGO’. 
De IJBURGSE FANFARE neemt ons mee naar locatie 2: de Haven, dus: achter de muziek aan.

IJburg te water
IJburg ligt in het water. Om dat eens anders te beleven biedt Zeilschool IJburg de mogelijkheid een rondje IJburg te maken over de IJburgse grachten. Meld je aan voor een rondje via deze link, https://zeilschoolijburg.nl/20-jaar-ijburg/Vol is Vol.

IJburg swingt
Groot muziekspektakel op het plein voor het havengebouw.  IJburgse muzikanten laten zien en horen hoeveel talent we hebben. Live music met CATS’22 (Jazz) en De Pana Amsterdam (Latin Pop, featuring Santana).

Zie ook Facebook en Insta.

Lees hier meer over de gebeurtenissen rond 10 jaar IJburg, er is toen zelfs een boek gemaakt:
Interview met de toenmalige stadsdeelvoorzitter
Dossier 10 jaar IJburg
Verhalenwedstrijd basisscholieren 10 jaar IJburg
IJburg uit schuim geboren, het boek.