10 jaar IJburg

Boek ‘IJburg, uit schuim geboren’

Nauwelijks te geloven, maar echt waar: straks, op 21 november, bestaat IJburg tien jaar. Een mooie aanleiding voor een terugblik natuurlijk. Vervat in het boek IJburg, uit schuim geboren.
In tien hoofdstukken wordt het complete verhaal over de jongste Amsterdamse wijk uit de doeken gedaan. Met zijn bewoners, zijn ondernemers, zijn architectuur, zijn jeugd, zijn cultuur, zijn natuur en nog veel meer. Plus: opvallende bijdragen van onder anderen Ruben van der Meer, Elke Geurts en Toine Heijmans. Weten waarom de befaamde Britse filosoof Alain de Botton IJburg onlangs omschreef als ‘de mooiste plek op aarde’? Zie het antwoord in IJburg, uit schuim geboren.

Wat anderen zeggen over IJburg:

“Naargeestig? Nee! Juist niet! Ik was meteen helemaal weg van die plek: de wind, de lucht, het water, de weidsheid en… toch bij de stad.” George van Houts, 2009

“Ik wil nooit meer uit ‘IJtje’ weg. Alles is breed en weids. In mijn hoofd is het altijd druk, ik ben een warhoofd. Die rechte straten, daar word ik rustig van.” Willie Wartaal, 2008

IJburg, uit schuim geboren ligt in de winkel vanaf 21 november en kost €21,50. Het is nu al online te bestellen via info@debrugkrant.nl.

Bijdragen van Candy Dulfer, Toine Heijmans, Martin Buitenhuis, Willie Wartaal, Elke Geurts, Ruben van der Meer, Peter Faber, Jan van Erven Dorens, Jabik de Vries, Donovan Spaanstra, Jan Kuiper, Allard Jaspars, Diede Zillinger Molenaar, Carla Peddemors, Kirsten Dorrestijn, Dieuwertje Mertens, Inge van der Hoeven, Michel van Dijk, Jaap Willems en een zevende of achtste groeper (winnaar verhalenwedstrijd).

Lees ook:
Van Eiburg tot IJburg, boek van Martin Melchers, over 17 jaar natuurontwikkeling op IJburg