Nieuws

Zonder drempel overstappen op zonne-energie

Dat zonnepanelen je energierekening kunnen laten dalen, is bekend. Toch is de drempel om over te stappen op zonne-energie voor veel particulieren hoog. Zonline maakt deze stap gemakkelijker en een stuk leuker. “Tot voor kort was het een ingewikkeld proces om over te stappen op zonne-energie,” zegt Frank Goovaerts, directeur van de IJburgse leverancier van zonnepanelen. “Met installateurs die langskomen om alles uit te leggen en je dak op te meten. Wij denken dat mensen die zonnepanelen willen helemaal geen zin en tijd hebben voor eindeloze gesprekken met installateurs.”

Via www.zonline.nu kunnen particulieren die van plan zijn over te stappen op zonnestroom online een offerte aanvragen. Het enige dat je hoeft te doen is via Google Earth op de website van Zonline je huis aanklikken. Daarna neemt Zonline je bij de hand en wijst de weg tussen de wirwar aan opties en keuzes waar een huiseigenaar die besloten heeft zonnepanelen te plaatsen voor staat.

Het bedrijf – dat ook samenwerkt met Femtogrid & Yaper uit IJburg – rekent alles uit met behulp van satellietfoto’s. Daarna ontvang je in no-time een zogenaamde iQuote: een interactieve gratis offerte waarin exact staat aangegeven wat je kunt besparen en bijdragen aan het milieu, inclusief een luchtfoto van je huis met zonnepanelen. Geen enkel ander bedrijf kan zo secuur uitrekenen wat de capaciteit van je dak is en wat het oplevert voor de portemonnee. De iQuote wordt vervolgens uitgebreid toegelicht door ervaren zonne-energie adviseurs. “Dat gebeurt allemaal telefonisch, maar op een hele persoonlijke manier. Eigenlijk een soort virtueel huisbezoek,” aldus Goovaerts.

Sneeuwbal effect
Zonline wil niet alleen secuur zijn, maar streeft ook transparantie na. Goovaerts: “Regelmatig wijzen wij klanten erop als bijvoorbeeld blijkt dat schaduw voor een laag rendement zorgt. Dan blijkt dat andere partijen een veel te rooskleurig plaatje voorrekenen. Dan maar een installatie minder. We hebben een naam hoog te houden.” Deze benadering werpt vruchten af. Zo ziet Zonline hele straten overstappen op zonnestroom. Laatst nog, in Nootdorp,” lacht Goovaerts. Eén iemand stapt over op zonne-energie en de halve straat volgt.” Sinds de lancering van de website in april loopt storm bij Zonline, waar inmiddels 22 mensen werken.

Advertorial