Nieuws

‘Zoiets maak je normaal gesproken echt niet mee’

Floortje Dessing stopt ermee. In het BNN-team van 3 op Reis komt dus een plekje vrij. Een droombaan toch? Ruby Burger uit Amsterdam-Oost (IJburg) is een van de kandidaten. Ze vlogt en probeert zoveel mogelijk stemmen te halen. Boven alles geniet ze van wat ze beleeft.

Het zal je maar gebeuren. Je aarzelt, maar je vrienden zeggen dat je je gewoon moet opgeven en dan ben je ineens een van de achttien kandidaten, uitgekozen uit ruim duizend inzendingen. Je mag mee op reis met BNN-sterren Geraldine Kemper en Jan Versteegh, zware backpack op je rug, minimaal budget. Zo reisde Ruby (18) in de eerste meiweek van Marseille naar Milaan. Om onderweg zoveel mogelijk dingen te bedenken, te doen, te laten zien.

Presentatoren Kemper en Versteegh reizen in veertig dagen van Amsterdam naar Athene. Onderweg worden ze vergezeld door steeds weer een andere Backpack Vlogger, die kans maakt op een vaste plek in het 3 op Reisteam. Ruby, glunderend: “Dat ik uitgekozen ben, alles. Zo fantastisch. Zoiets maak je normaal gesproken echt niet mee.”

Haar deel van de reis ging dus van Marseille via Nice, Cannes en Monaco naar Milaan. Er zijn mindere plekken te bedenken. Maar denk niet dat het allemáál lang leve de lol was. “Ik heb dertien uur slaap gehad in zes dagen. Constant sjouwend met een rugzak van vijfentwintig kilo.” Het deert haar niet. Haar ogen glimmen nu zelfs nog een beetje meer. “Het was te gek, we hebben zulke vette dingen gedaan. Ik kan er niet veel over loslaten, je moet maar kijken op tv.” Jan en Ger zijn top, zegt ze. “Professionals die je coachen als dat nodig is.”

Ruby is de jongste kandidaat. Maar ze is ook gekozen vanwege haar spontaniteit, denkt ze. In ieder geval houdt ze enorm van reizen. “Al op mijn tweede ging ik met mijn ouders dwars door Thailand, rugzakje op mijn rug. Sindsdien zit het in mijn bloed. Ik reis graag en veel. En ben heel erg geïnteresseerd in andere culturen.”

Het is niet dat Ruby koste wat kost ‘op tv’ wil, zoals veel van haar medekandidaten. “Ik wil dolgraag programma’s maken, voor of áchter de schermen, dat is al jaren een droom. Dit is een eerste stap om dat doel te bereiken.”

Nu is het een kwestie van stemmers vergaren. Want wie in de top vier eindigt mag in juli mee op een lange reis naar een verre (geheime) bestemming en daar een eigen item presenteren. Wie dát vervolgens wint zou zomaar aan het BNN 3 op Reisteam kunnen worden toegevoegd. Voor velen een droombaan.

Stemmen jullie mee op onze eigen Ruby? Je volgt haar vlogs via facebook.com/ruubsterj / instagram.com/ruubsterj / youtube.com/Robeintjuh. Zie backpack.bnn.nl/deelnemer/ruby.

Vanaf 1 juni is 3 op Reis Backpack op tv, op NPO3. Ruby zie je op 16 en 17 juni.