Nieuws

Zeeburg nu ook akkoord met voorstel tennispark

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zeeburg heeft ingestemd met het voorstel om een gemeentelijk tennispark op IJburg te realiseren. Het tennispark bestaat uit negen tennisbanen, een oefenbaan, een clubgebouw en een kindertennisveld. De stadsdeelraad van het nieuwe stadsdeel Oost zal zich in mei over het voorstel uitspreken.

De centrale stad, het stadsdeel en de tennisvereniging IJburg in oprichting hebben hun handen ineengeslagen om deze plannen te realiseren. Fatima Elatik, stadsdeelvoorzitter, zegt: ”Het is belangrijk dat het tennispark er snel komt; het voorziet in een grote behoefte. Ik ben erg blij met dit voorstel, waar we hard aan gewerkt hebben. De tennisvereniging IJburg is een grote, ambitieuze vereniging voor álle IJburgers, ook sporters met een handicap. We gaan ook samenwerken met de scholen, ook zij kunnen het park gebruiken.”


Het tennispark komt op de oostelijke punt van Rieteiland Oost waar ongeveer 10 duizend vierkante meter beschikbaar is. Het stadsdeel stelt een krediet van 1,7 miljoen Euro beschikbaar. De gemeente Amsterdam draagt 265 duizend Euro bij. Alle banen worden verlicht. Het materiaal is zodanig dat er het hele jaar op gespeeld kan worden. De tennisvereniging IJburg gaat het park exploiteren en zal aanvankelijk een tijdelijk clubhuis neerzetten.


De belangstelling voor de tennissport op IJburg is groot. Ruim 1400 mensen hebben zich op de wachtlijst van de tennisvereniging IJburg ingeschreven. De vereniging is toegankelijk voor een breed publiek, van jong tot oud, van recreatie- tot toptennissers en ook voor mindervaliden en hun supporters.