Nieuws

Ze zijn los, de tennissers

Het afhangbord oude stijl, door een vrijwilliger gefabriceerd, hangt elke dag vol. Wat dat betekent? De tennisbanen zijn opgeleverd. En hoe! Op de open dag, de eerste keer dat de banen door alle leden gebruikt konden worden, kwamen honderden fanatiekelingen een balletje slaan. En sindsdien blijft haast geen baan meer onbenut.

In augustus is het tennispark officieel opgeleverd. Er moet nog een aantal punten worden afgewerkt – zoals winddoeken, een tennismuur, beplanting en vuilnisbakken – maar ach, dat zijn details. De negen banen worden iedere dag bespeeld. ’s Middags wordt vooral gelest door jeugdleden. Volwassenen reserveren op eigen gelegenheid een baan, maar staan stiekem ook in de rij om weer eens een lesje te nemen. Het doel? Die sluwe backhand slice alsnog onder de knie krijgen.

Inmiddels is ook het clubhuis open. Met dank aan handige leden is de bar operationeel, staat er een bank om op te zitten en is het toilet met tegels beplakt. Eten en drinken, na het tennissen nog even blijven hangen – voorlopig kan het van 9.00 tot 18.00 uur. Voor wie nog graag lid wil worden is er helaas slecht nieuws. De vereniging zit ‘bomvol’. Voorzichtig wordt onderzocht of uitbreiding mogelijk is, maar dat zal niet op korte termijn gebeuren.

Maar oké, plannen genoeg bij Tennisvereniging IJburg. Enthousiaste leden roepen om een ‘ladderavond’. Om zulke avonden te organiseren en de club verder in te richten, zullen commissies worden ingesteld. En binnenkort worden de eerste TVIJ-leden aangemeld voor de landelijke KNLTB-competitie.

Op korte termijn begint op maandagavond een tossavond. En eind oktober, tijdens Halloween, is het officiële openingstoernooi. Dit wordt een feestelijke dag, voor alle duizend leden.