Nieuws

World Cleanup Day 21 september, Zuiderzee-Vis rekent af met zwerfafval

Zwerfafval is een wereldwijd probleem dat we met z’n allen moeten oplossen. Zaterdag 21 september is uitgeroepen tot World Cleanup Day, een dag waarop in 158 landen miljoenen vrijwilligers zoveel mogelijk zwerfafval gaan opruimen – in hun eigen straat, in natuurgebieden, langs stranden en rivieroevers. 
In de haven van IJburg gaat op deze datum om 13.00 uur de Zuiderzee-Vis zijn eerste plastic eten. Deze splinternieuwe metalen vis, een initiatief van IJburg Schoon, vaart op een vlot door de IJburgse wateren en wordt onderweg door kinderen vanuit de motorboten van Zeilschool IJburg gevuld – of liever gezegd ‘gevoerd’ – met plastic en ander zwerfafval dat ze uit het water opvissen. Wil je meehelpen? Meld je via www.zeilschoolijburg.nl/jeugdaan als plastic-visser of als kapitein met een boot. 

Over de Zuiderzee-Vis:
IJburg is een icoon rijker, zeggen de initiatiefnemers: de Afvaletende Zuiderzee-Vis. “Bedacht vanuit het bewustzijn dat we aan de oude Zuiderzee wonen, en met de bedoeling dat we zelf onze natuurlijke leefomgeving schoonhouden. Als we daarvoor gaan, dan moeten we samen de handen uit de mouwen steken: bewoners, bedrijven, scholen en overheid.”