Nieuws

Werkzaamheden brugdekken in de startblokken

De verbetering van de hobbelige brugdekken op Haveneiland-Oost staat in de startblokken. Projectbureau IJburg heeft de aannemer definitief opdracht gegeven om de aansluiting tussen het wegdek en de brugdekken te egaliseren, en daarmee de overlast voor weggebruikers en omwonenden weg te nemen. Als eerste zou afgelopen week de brug in de Fritz Dietrich Kahlenbergstraat onder handen worden genomen, maar omdat de temperatuur te laag was (onder 7 graden Celcius) moesten de werkzaamheden worden uitgesteld.

De aannemer staat standby en zal zodra de temperatuur iets stijgt aan het werk gaan. Vervolgens gaat hij brug voor brug verder totdat het écht te koud wordt om de klus uit te voeren. Of alle binnengrachtbruggen op Haveneiland Oost vóór de kerst zijn aangepakt, hangt dus sterk af van het weer. “Lukt het niet, dan gaan we na de winter weer verder”, aldus het Projectbureau IJburg.

Ook aan de bestrating wordt gewerkt
Ondertussen wordt er op Haveneiland- Oost ook hard gewerkt aan de definitieve bestrating. Zo wordt er op de Ben van Meerendonkstraat, Fritz Dietrich Kahlenbergstraat en de Wim Noordhoekkade (bij de Witte Kaap) nu definitieve verharding aangelegd. Die werkzaamheden zijn óók voor de kerst afgerond, uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden, want bij vorst en bij hevige regenval wordt er niet bestraat. Wat ook nog meetelt is het feit dat de straat  nadat de granietkeien zijn gelegd niet direct kan worden opengesteld. De voegen tussen de granietkeien moeten namelijk drie weken uitharden. De uithardingstermijn is in de planning opgenomen.

Op de Pampuslaan worden op dit moment de fietspaden en voetpaden definitief aangelegd. Dat gebeurt in fasen zodat fietsers en voetgangers om het werk heen geleid kunnen worden. Enige weken geleden is gestart op de IJburglaan richting het Theo van Goghpark, nu wordt er gewerkt aan de oostzijde van de Pampuslaan richting het einde. Daarna is de westzijde aan de beurt, en wordt verder gewerkt richting het zuiden naar de IJburglaan en vervolgens de bocht om richting de brug die Haveneiland West met Oost verbindt. Het Projectbureau IJburg informeert de omwonenden over de werkzaamheden met een bewonersbrief.

Door Carla Peddemors