Nieuws

Wekelijkse jazzclub met internationale musici

Twee internationaal bekende IJburgse jazzmusici, bassist Joris Teepe en drummer Roy Dackus, beginnen in de maand juni een wekelijkse concertserie op Blijburg. De Fridaynight Jazzclub is iedere vrijdag (behalve op 14 juni), begint om 21.00 uur en de toegang is gratis.
Wekelijks wordt een bijzondere gast uitgenodigd, meestal uit New York. Dit vloeit voort uit een samenwerking met het conservatorium in Groningen, waar wekelijks topmusici uit New York worden ingevlogen om les te geven.

Programma Fridaynight Jazzclub
Vrijdag 7 juni: zanger JD Walter (New York)
Vrijdag 21 juni: gitarist Freddie Bryant (New York)
Vrijdag 28 juni: pianist David Berkman (New York)

Initiatiefnemers
Joris Teepe is een jazzcontrabassist, componist, arrangeur en bigbandleider. Hij speelt hedendaagse jazz, bebop en free jazz. Teepe studeerde aan het conservatorium in Amsterdam. In 1992 ging de (linkshandige) bassist naar New York City, waar hij in 1993 zijn eerste plaat opnam met de Amerikaanse tenorsaxofonist Don Braden, trompettist Tom Harrell, pianist Cyrus Chestnut en Carl Allen op drums. In de afgelopen jaren is hij met grotere (big-)bands gaan werken zoals het Groningen Art Ensemble en de Joris Teepe Big Band. Veel nummers die hij speelt en opneemt zijn eigen composities.

Roy Dackus begon op zijn vijfde met drummen. In 1983 begon hij aan het Hilversums Conservatorium aar hij in 1987 cum laude afstudeerde. De afgelopen jaren speelde hij onder andere met Art Farmer, Randy Brecker, Toots Thielemans, Het Metropole Orkest, Jan Akkerman, Trijntje Oosterhuis en zijn eigen groep European Jazz Trio.