De mannen van café-bistro Publiek – Ben, Borja, Pierre en Youp – gaan positief de nieuwe tijd in. Want dit gaat niet zomaar even voorbij, zeggen ze. “We moeten ermee dealen.” Hun team is nog hechter geworden, en de steun die ze krijgen is ongelooflijk. Ben: “Dat stimuleert de creativiteit. We hebben bijvoorbeeld een ijsmachine gekocht en een coffee-to-go-corner ingericht.” Met dezelfde formule als altijd: alles is huisgemaakt. “Zo roken we onze eigen vis en maken we zelf ijs en pasta. Het had natuurlijk wat tijd nodig, maar we draaien weer volop.” Op 1 juni gaat Publiek binnen én buiten weer open, op een veilige manier. De takeaway blijft ook nog even. De drie mannen spreken vol passie over hun zaak: “Dat mensen genieten, daar gaat het ons om.” Speciaal voor onze lezers tipt Ben de vegan paella, een sandwich met huisgerookte zalm, de niet te versmaden Spaanse croquetas en de ambachtelijke biertjes.”
Oranje-Vrijstaatkade 69, www.publiekamsterdam.nl
Winkels en horeca in Oostpoort opgefrist en klaar voor zonnige maandenDe ondernemers in winkelcentrum Oostpoort zijn in deze coronatijd niet bij de pakken neer gaan zitten, hoewel het niet altijd makkelijk was. De winkels zijn op een veilige manier open. Ook de horecaondernemers, die supersnel een takeaway en bezorgservice op poten hebben gezet met mooie producten en menu’s, staan te popelen om hun gasten te ontvangen. Vanaf 1 juni mogen de restaurants en terrassen open, uiteraard volgens alle geldende richtlijnen. “We willen er echt iets moois van maken.”
Advertorial, in opdracht van CBRE.