Nieuws

Wake2Wake tien jaar in Oost

Het begon als een jongensdroom in een baaitje bij Zeeburgereiland… Deze zomer verzorgt Wake2Wake voor het tiende jaar sportieve arrangementen voor bedrijven en particulieren. Dit wordt gevierd op de nieuwe thuisbasis: IJburg. Initiatiefnemer Patrick Steentjes kijkt terug op een geweldige tijd.

“Toen, in mei 2003, begonnen we met een oude skiboot en een zeecontainer voor het materiaal. Wakeboarden was een hype en de zomer bloedheet. Die combinatie maakte dat eerste jaar meteen succesvol. IJburg bestond nog voornamelijk uit zand. Het drijvende bezoekerscentrum bij de Oostpunt van Zeeburgereiland was gekraakt door de Amsterdamse krakersbeweging. In ruil voor af en toe een rondje varen in onze boot kregen we van die jongens een plekje in de baai, zodat we bezoekers ook op het strand een plekje konden geven.”

Een mooie tijd, mijmert hij verder. “Je kon nog ongestoord een vuurtje stoken.” Aan de zonnige dagen in de baai kwam in september 2006 een einde. Het gebied moest gesaneerd, snelvaren op het IJmeer werd verboden. Het voortbestaan van de wakeboardschool was in gevaar.

Steentjes besloot het roer om te gooien. “Vanaf het ‘moederschip’ begonnen we feestjes te koppelen aan sportieve activiteiten op IJburg. Voor groepen die iets te vieren hadden. Voor het aanstaande jubileumjaar is onder de naam Summercruise een nieuw programma opgezet, met veertien activiteiten. Downwindsuppen, kinderfeestjes, vaartochten en ook wakeboarden kan nog altijd.” IJburg is er de plek voor. “Er is geen plek in Amsterdam die zoveel sportieve mogelijkheden biedt.”
Zie ook summercruise.nl.