Nieuws

‘Vrolijke verhalen over het Nederlandse dierenrijk’

Van natuurjournalist Kirsten Dorrestijn verschijnt op 16 juni haar eerste boek: Het boek van de kleine dieren (en de wat grotere). Het zijn vrolijke verhalen vol wetenswaardigheden over het Nederlandse dierenrijk. 
Voor mooie of interessante dieren hoef je niet naar de andere kant van de wereld, ontdekte Kirsten tijdens haar werk. Ze zijn overal te vinden, als je maar goed kijkt. Zelfs het nietigste groenstrookje kan al grappige soorten opleveren. Wat te denken van ons zevenstippelig lieveheersbeestje of de tuinslak? In Het boek van de kleine dieren (en de wat grotere) gaat Kirsten Dorrestijn op pad met experts om te kijken hoe het met de Nederlandse fauna gesteld is. Hoe gaat het met onze egels, waar kun je boomkikkers vinden en hoe zorgen we ervoor dat hommels vrolijk blijven rondvliegen? Aan de hand van 25 reportages neemt Kirsten ons vol enthousiasme mee door het dierenrijk en laat ze zien hoe we dat zo lang mogelijk kunnen behouden.
Kirsten Dorrestijn is als freelance journalist gespecialiseerd in natuur. Het liefst maakt ze reportages, waarvoor ze op pad gaat met biologen.