Nieuws

Voorlopig geen openbare steiger bij de Paul Hufkade ter hoogte van The Livingroom

Bij het Rodrigo Zamoranopad op Steigereiland-Zuid, de zogenoemde Designstrip, wordt een openbare steiger gebouwd. De andere nog geplande steiger op IJburg 1, aan de Paul Hufkade bij Brasserie The Livingroom en tegenover het Panoramahotel, komt er toch niet door protest van bewoners.

Bij een bewonersbijeenkomst in november 2021 waren 9 van de 10 bewoners negatief over een steiger bij de Paul Hufkade. Ze verwachten dat de overlast die zij ervaren van het terras van het restaurant aan de IJburglaan erger wordt. Naar aanleiding van de reacties van bewoners is voorgesteld om de steiger aan de IJburglaan voorlopig niet te realiseren en eerst verder onderzoek te doen in de buurt over de wensen en mogelijke alternatieven. Het is nog niet duidelijk wanneer dit onderzoek plaats gaat vinden.

Voor de te bouwen steiger bij het Rodrigo Zamoranopad verwacht de gemeente juist minder overlast, omdat die wat verder van de bestaande woningen ligt. Ook ligt de steiger straks bij het wandelpad en het meest gunstig ten opzichte van de vaargeul. Dit is afgestemd met Waternet. 

In de afgelopen jaren is gebleken dat er onder bewoners van IJburg een grote behoefte is aan een betere bereikbaarheid van het water. Een aantal jaar geleden zijn de wensen voor een steiger bij de Designstrip aan bod geweest in een uitgebreid participatietraject. Het programma waterrecreatie en ecologie IJburg en Zeeburgereiland is begin 2022 goedgekeurd door de gemeenteraad.