Nieuws

Voorleesactiviteiten bij buurtbibliotheken

Speciaal voor de meervoudig gehandicapte kinderen van Stichting Omega leest Arie Boomsma morgen – tijdens de start van de Nationale Voorleesdagen – voor. Uitgerust met ventilator, muts en warme chocomel leest hij uit een zogenaamd ‘Multi Sensory Storytelling’ boek. Ook kinderen met ernstig meervoudige beperkingen beleven plezier aan voorlezen, als er maar zintuiglijke prikkels aan te pas komen. Het boek is speciaal voor deze dag gemaakt.

Voorleesontbijt
In de bibliotheken in Diemen, Watergraafsmeer en Indische Buurt vinden tot en met 2 februari activiteiten ook plaats in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Er wordt extra voorgelezen, en er is van alles te doen rondom Nog 100 nachtjes slapen van Milja Praagman, het Prentenboek van het Jaar. Ook voor andere prentenboeken is speciale aandacht. Op verschillende dagen en tijdstippen wordt de voorstelling Knip-knip gespeeld. Zie ook www.oba.nl en www.nationalevoorleesdagen.nl, reserveren gewenst.

In de bibliotheken in Diemen en de Watergraafsmeer is op 23 januari om 10.00 uur het Voorleesontbijt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. In Diemen komt wethouder Grondel voorlezen, in Watergraafsmeer doet Ric van Wees dat. Daar wordt ook de voorleesstoel onthuld, ontworpen door de kinderen van het Montessori College Oost.