Nieuws

Volop speelplekken in het Theo van Goghpark

Stadsdeel Oost legt in het park drie speelterreintjes aan. Ter hoogte van de aan het park gelegen basisscholen komen twee schoolpleinen met houten speeltoestellen, geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Na schooltijd zijn de speeltoestellen openbaar en kunnen ook kinderen uit de buurt ervan gebruikmaken.

Aan de noordoostzijde van het park komt een zogenoemde Hagenkamer. Dit wordt een groene speelplek met onder meer een waterplaats, bedoeld voor kinderen tot 6 jaar. In die hoek van het park is een dagverblijf voor kinderen met een beperking gevestigd, een groep waarmee bij het ontwerp natuurlijk rekening is gehouden.
De drie speelterreinen zijn naar verwachting eind juli gereed. Later in de zomer wordt er ook midden in het park nog een speeltoestel geplaatst.
Alweer enige tijd geleden verzamelde een aantal buurtbewoners handtekeningen voor een grote speeltuin in het Theo van Goghpark. Dankzij hun inspanningen wordt nu een speeltoestel gerealiseerd. De IJburgers mogen zelf kiezen uit drie ontwerpen, die binnenkort in een brief aan hen gepresenteerd zullen worden. Naar aanleiding van een door het stadsdeel uitgeschreven prijsvraag komt bij dit speeltoestel ook een horecagelegenheid; de negentiende op IJburg. Wie deze mag gaan exploiteren wordt ook in juli bekend gemaakt.