De Brug op

Vervuilde waterkant grachten IJburg

Beste Redactie van de Brug,

Het viel mij op hoe vervuild de waterkanten van de grachten op IJburg op sommige plaatsen zijn. Er drijft veel plastic langs de randen van de Polygoongracht. Ik wilde daar wel iets aan doen, maar dan wel samen met mijn twee jongens (Jesse en Luka). Alleen leek het mij niet zo’n goed idee om ze met de handen alle troep op te laten pakken. En dat is voor hen ook helemaal niet leuk. Om die reden heb ik bij de Blokker een ‘happer’ gekocht (8 euro – en eigenlijk van toepassing voor bejaarden die moeilijk voorwerpen van de grond kunnen oppakken) en dat was gelijk een enorm succes. De happer was het helemaal. Twee uurtjes zijn we nu bezig geweest en in die twee uurtjes hebben we drie plastic zakken met plastic en andere troep langs de waterkant van de Polygoongracht gehaald en in de vuilcontainer gestort ( ter hoogte van de crossbaan en het Brand Dirk Ochse Park). Klaar is het nog niet, we moeten nog een paar stukjes doen, maar dat gaat de komende week gebeuren. Zie de foto van mijn stoere natuurbeschermer. Wat mij betreft is dit een oproep: Laten we IJburg met elkaar schoon houden. Afval hoort in de prullenbak en moet en niet op straat moet worden gegooid (de wind blaast de troep van de straat de grachten in).

Vrgr. Arjan van Duinen

Opruimactie van Jesse