Nieuws

Verhalenwedstrijd voor IJburgse basisscholieren

Aan de bijna zevende- en achtste groepers,

In november van dit jaar is het tien jaar geleden dat de eerste mensen op IJburg gingen wonen. Wij (team de Brug) schrijven daar een boek over. En het leuke is (vinden wij tenminste): jij mag meehelpen. Want de kans is groot dat jij in deze wijk geboren en getogen bent.

We zijn benieuwd wat je vindt van jouw wijk en daarom schrijven we een verhalenwedstrijd uit. Alle kinderen die in september op IJburg in groep 7 of 8 van de basisschool zitten, mogen meedoen. Het thema spreekt je vast wel aan: IJburg.

Het verhaal mag echt gebeurd zijn, maar het mag ook een fantasieverhaal zijn. Hoe is het om hier te wonen, te spelen, te sporten en naar school te gaan? Of hoe zal IJburg er over nog eens tien jaar uitzien? Het zijn maar een paar voorbeelden van waar je bij het schrijven aan kunt denken. Maar echt hoor: het mag gek of spannend of verrassend zijn. Je mag het lekker helemaal zelf weten.

De allerbeste verhalen (een echte jury beslist daarover) komen in het boek, dat in november tegelijk met misschien wel jouw verhaal gepresenteerd wordt. En één verhaal komt ook in de krant.

Later vertellen we nog wat meer over de spelregels van de wedstrijd. Bijvoorbeeld dat ieder kind maar één verhaal mag inleveren en hoe lang je verhaal mag zijn. Maar dat is nu nog niet zo van belang.

Op deze site (www.debrugkrant.nl) is een speciale pagina ingericht, ‘IJburg 10 jaar’. Daar vind je straks alle informatie over de verhalenwedstrijd en natuurlijk lees je daar aan het eind ook alle winnende verhalen.

Na de zomervakantie komen we zeker bij jullie terug, ook via alle scholen. Tot die tijd kun je vast een beetje nadenken over jouw verhaal. We zijn benieuwd!

Hartelijke groet,
Team de Brug