Nieuws

Veel muziek, theater en een podium voor zangtalent bij De Nieuwe KHL

De Nieuwe KHL, café-restaurant aan de Oostelijke Handelskade, heeft een sfeervolle podiumzaal en de deuren staan wagenwijd voor je open. En er is een veelzijdig programma opgetuigd. Zo zijn er elke zondag matineesessies, spelen er op woensdagen singer-songwriters en is er ook op vrijdagavond livemuziek. Op zondag staat maandelijks het bekende Pittige Mosterd op het programma, met een bekende bewoner uit het OHG die een inkijkje in werk en leven geeft. Ook onder anderen Lenny Kuhr staat deze maand op de planken bij De Nieuwe KHL. Nieuw is KHL Chantant, een podium voor zangtalent in Oost. “Talent kan zich aanmelden.”

Met KHL Chantant is Amsterdam-Oost een nieuw zangprogramma op zondagmiddag rijker. De Nieuwe KHL biedt beginnende zangtalenten, ervaren entertainers en geschoolde vocalisten daar maandelijks een podium. Eigenaar Jan Krabben vertelt: “Luisteren naar artiesten in een fijne cafésfeer, dat is voor mij KHL Chantant.”

Nieuw talent is welkom
Met gelouterde zangers en talentvolle amateurs is KHL Chantant spannend voor de deelnemers én voor het publiek. Hoe vinden ze deelnemers? Krabben: “Chris Bernhart, die KHL Chantant coördineert, heeft in Zaanstad al eerder een goedlopende Chantant opgericht. Dankzij zijn contacten en een gerichte wervingscampagne hebben we al aardig wat talent gevonden. Maar nieuw talent kan zich altijd aanmelden.”

Iedere editie maakt KHL Chantant van tevoren een thema bekend, waarbij de deelnemers een passend lied zoeken. Coördinator Bernard: “Dat kan van alles zijn, van kleinkunst en Nederlandstalige liederen tot af en toe een buitenlands uitstapje. Het thema van de komende editie op 20 maart is België. Denk aan Ne me quitte pas van Jacq Brel of bijvoorbeeld Gelukkig zijn van Raymond van het Groenewoud.”

Iedereen kan een held zijn
Zondag 24 april is het thema HeldenBernard: “We verwachten liedjes als Zing Vecht Huil Bid van Ramses Shaffy en Een Ding van Jeroen van Merwijk. En natuurlijk komen er liedjes van Sonneveld, Willeke Alberti, Maarten van Roozendaal en Annie MG Schmidt voorbij. Voor ons zijn de deelnemers zelf ook helden. Want ga er maar staan.”

Zie www.denieuwekhl.nl.