Nieuws

Veel belangstelling collectieve inkoopactie zonnepanelen in Oost

In Oost hebben al meer dan driehonderd mensen informatie opgevraagd over de collectieve inkoopactie voor zonnepanelen. Bewonersorganisaties Natuurlijk IJburg, Watergraafsmeer Samen Duurzaam, Buurtcoöperatie OHG en Jungle Amsterdam ondersteunen de actie van de gemeente. Er worden nog informatieavonden georganiseerd op 17 maart in Jungle Amsterdam en op 2 april in Café Frankendael.

Doelstelling van het landelijk klimaatakkoord is onder meer dat we minder afhankelijk worden van fossiele brandstof. De Routekaart Amsterdam Klimaatneutraal heeft als doel om in 2050 als stad CO2 neutraal te zijn en dat in 2040 alle woningen van het aardgas af zijn. Om dat te bereiken zal er onder andere meer gebruik moeten worden gemaakt van duurzame energie. Wethouder van Doorninck heeft 2020 voor Amsterdam uitgeroepen tot Jaar van de Zon. Daarom wordt er in de hele stad, om te beginnen in Oost, een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen gehouden.

Deze actie richt zich op de particuliere eengezinswoningen (grondgebonden woningen). Ook woonarken en -schuiten kunnen aan de actie meedoen. Later dit jaar zullen er ook acties komen gericht op Verenigingen van Eigenaren (VvE’s).
De avonden beginnen om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur), de actie loopt tot eind april. Zie regionaalenergieloket.nl.