Nieuws

Twaalf herenhuizen in verkoop op de oostrand IJburg

Op de kop van Haveneiland Oost ( IJburg), aan het water, gaan zaterdag 14 juli twaalf herenhuizen in verkoop. Blauwhoed werkt op deze plek gefaseerd aan de bouw van 124 woningen. Het eerste deelplan van 54 woningen is al aanbouw. Met Boegbeeld – in totaal dertig herenhuizen – gaat het volgende deelplan van start.

De woningen hebben een woonoppervlakte vanaf 180 m2, grote ramenen uitzicht over het water. Ze zijn deels flexibel in te delen. Die indelingsvrijheid was een uitdrukkelijke wens van geïnteresseerden, waar de ontwikkelaar op voorhand uitgebreid met sprak.

“Enerzijds statig, stoer en bestand tegen een stootje, anderzijds warm, open en flexibel,” zo omschrijft architect Dick van Wageningen van Claus en Kaan architecten zijn Boegbeeld. Van Wageningen refereert in zijn ontwerp aan de statige panden langs de grachten.

In een later stadium worden nog achttien herenhuizen aan het plan Boegbeeld toegevoegd. Zaterdag 14 juli van 12.00-14.00 uur kunnen geïnteresseerden de verkoopbrochure en het inschrijfformulier ophalen in het informatiecentrum bij de bouwlocatie aan de Wim Noordhoekkade. Zie ook www.mooistepuntvanijburg.nl.