Nieuws

TU Delfts Solar Car in Materia Inspiration Centre

In het Materia Inspiration Centre in de Design Strip vindt een reeks presentaties plaats over Solar Architecture: de mogelijkheden van de zon. Aanstaande donderdag 28 juni komt daartoe de supersonische Nuna 6 naar het centrum. Studenten van de TU Delft laten zien hoe zij optimaal gebruik maken van de kracht van de zon bij deze op zonne-energie rijdende raceauto. De Solarauto is meervoudig winnaar van de Australian Solar Challenge.

De presentatie vindt donderdag 28 juni plaats in het Materia Inspiration Centre, Pedro de Medinalaan 1, van 15.00-18.00 uur. Meer informatie, ook over de andere presentaties, vind je op www.materia-ic.com.

Nuna6, volledig op zonne-energie, weegt zo’n 145 kilo en is exact 444 centimeter lang. De elektromotor heeft een efficiëntie van 98%. Komende maanden wordt Nuna6 race-klaar gemaakt en voorzien van de modernste techniek.

Het Nuon Solar Team wordt elke twee jaar samengesteld uit studenten van de TU Delft die anderhalf jaar hun studie onderbreken om het ontwerp en de bouw van een nieuwe zonnewagen te realiseren. De teamleden zijn afkomstig uit verschillende studierichtingen. De elfde editie van de Wolrd Solar Challange start 16 oktober n Australië. Ruim 45 teams uit meer dan 20 landen racen dan over de Stuart Highway van Darwin naar Adelaide.