Nieuws

TROUWEN VOOR 1 DAG in Diemen

Tijdens de gemeentedag op zaterdag 11 september kan iedereen ‘trouwen voor 1 dag’ in de trouwzaal van het gemeentehuis Diemen. Mensen die hun geliefde eens op een ludieke manier willen verrassen, of misschien echte trouwplannen hebben, kunnen zich aanmelden voor deze miniceremonie van Wed and Walk. Alle ingrediënten van de zogenaamde grote dag worden samengebracht tijdens een optreden onder de rozenboog vol bloemetjes.

Naast het schreiden over de rode loper, het schuiven van de ringen en het proosten met de bubbels wordt er van de kus een mooie foto gemaakt die het ‘echtpaar’ mee naar  huis mag nemen. Het aanstaande bruidspaar hoeft zelf niets voor te bereiden of mee te nemen, want in de Wed and Walk trouwkapel is alles reeds aanwezig: bruidsjurken, echte kunststof boeketten en gouden plastic ringen.  En als de ‘bruid’ of ‘bruidegom’ het tijdens het "JA"- woord niet droog houdt worden er tissues uitgedeeld om de tranen te drogen.

Wed and Walk is een initiatief van twee kunstenaars en is ontstaan tijdens Koninginnedag 2005. Toen heel kleinschalig, maar inmiddels gegroeid tot complete act. Ter promotie van de mooie trouwzaal in Diemen wordt Wed en Walk georganiseerd. En iedereen kan zich opgeven; kinderen ook. Stuur voor 9 september een mailtje naar communicatie@diemen.nl. Er zal dan contact worden opgenomen en informatie worden verstrekt over de ceremonie.


Diemer Festijn

Van 7 tot en met 11 september is weer het jaarlijkse Diemer Festijn, met onder meer een kermis en optredens van diverse artiesten. Op de afsluitende zaterdag 11 september is er een vrijmarkt, organiseert de brandweer activiteiten, en geeft Scouting Diemen acte de presence met spellen en een klimmuur. Dan is ook Veilig Verkeer Nederland nog aanwezig met een rijsimulator, en kun je bij de stand van AFAC je fiets gratis laten graveren. In het gemeentehuis laten de plaatselijke theatergroep en muziekschool hun kunsten zien. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, organiseert de gemeente op 11 september de jaarlijkse Gemeentedag, waarbij zij zich met haar diensten en producten presenteert aan de burgers.