Nieuws

Tropentheater aan de Linnaeusstraat wordt afhaalpunt voor groenten en fruit

In het voormalige Tropentheater van het Koninklijk Instituut voor de Tropen aan het Oosterpark, kunnen buurtbewoners met een stadspas vanaf zaterdag 13 maart om de week terecht voor betaalbare groenten en fruit van Boeren voor Buren.

Boeren voor Buren is een stichting die verse producten van Nederlandse boeren voor weinig geld beschikbaar stelt aan Amsterdammers met een kleine portemonnee. Door de coronacrisis kunnen boeren hun producten lastig kwijt, terwijl veel gezinnen in de stad moeite hebben om rond te komen. Stadpashouders kunnen op de website van Boeren voor Buren een pakket bestellen en een afhaaltijdstip en -locatie kiezen.

Als afhaalpunt van Boeren voor Buren in Oost krijgt het in 2013 gesloten Tropentheater aan de Linnaeusstraat weer een rol in de buurt, die bovendien goed past bij de ontwikkeling van het KIT-gebouw als werk- en ontmoetingsplek voor duurzaamheid in Amsterdam, onder de naam SDG House. 

SDG House telt inmiddels meer dan 60 bedrijven en organisaties die zich inzetten voor de ‘sustainable development goals’ (SDG’s), de duurzame doelen van de Verenigde Naties – waaronder armoedebestrijding, duurzame energie, en vergroening van de stad. Het Tropentheater is voor de gelegenheid omgedoopt tot SDG House theater.

“We bieden graag ruimte in ons monumentale gebouw aan het Boeren voor Buren initiatief. Het sluit naadloos bij de duurzame doelen die wij met de SDG House leden nastreven, onze plannen voor de heropening van het theater, en buurtactiviteiten in onze binnentuin.”
Mark Scheiders, CEO Koninklijk Instituut voor de Tropen en SDG House Amsterdam.

De stichting Boeren voor Buren is vorig jaar opgericht door Eric Traa (Rabobank Amsterdam), Abdelhamid Idrissi (Studiezalen) en Ruben Nieuwenhuis (TechConnect en Amsterdam Economic Board). Sinds de zomer 2020 is ook de Gemeente Amsterdam aangesloten als belangrijkste partner en wordt de stichting ondersteund door onder andere Havenbedrijf Amsterdam, RAI Amsterdam en de Makro.