Nieuws

Tramremise bedreigt Flevoparkbad

De Vereniging Flevoparkbad is bezorgd over plannen van de gemeente, die overweegt een nieuwe tramremise te realiseren rond het eindpunt van lijn 7 en 14, vlak bij het ‘mooiste buitenbad van Amsterdam’, aldus de vereniging. Welk onheil het zwembad precies boven het hoofd hangt is nog niet duidelijk, maar de vereniging is er niet gerust op.
De capaciteit van het ov in Oost moet de komende jaren flink worden uitgebreid, want er komen aan deze kant van het stadsdeel duizenden nieuwe woningen bij. Mogelijk wordt er een extra tramlijn aangelegd over de Amsterdamsebrug. Als deze plannen doorgaan, moet er een grotere staling komen voor alle trams. De remise aan de IJburglaan is tijdelijk en kan geen extra trams herbergen.
Er zijn verschillende locaties in beeld: de huidige plek aan de IJburglaan, rond het eindpunt van lijn 7 en 14 bij het Flevopark, in de lus naast de op- en afrit van de A10 en op Strandeiland. De uitkomst wordt naar verwachting eind 2019 aan de omgeving voorgelegd, waarna de gemeenteraad in 2020 een besluit zal nemen.