Nieuws

Topkarate Amsterdam neemt deel aan EK

Topkarate Amsterdam heeft zich met vier leden geplaatst hebben voor de Europese Karate Kampioenschappen Wado. “Een unicum voor één school”, zegt trotse coach Rinsampessy, “omdat Topkarate niet alleen vechters heeft, maar ook stijlvechters. Een stijlvechter voert voorgeschreven oefeningen uit tegen denkbeeldige tegenstanders.” Het EK vindt van 24 tot en met 27 september plaats in Venetie (Italie).

TopKarate levert twee deelnemers in het stijlvechten (het kata onderdeel), en twee vechters voor het kumite (sparren). De EK kumite vechters van Topkarate zijn twee rasechte IJburgers: Leroy Velzel (14 jaar) en Beirem Ben Barrah (16 jaar).

Zen Centrum Spirikara

Onder meer de karatelessen, maar ook zen’tractivelessen worden op IJburg gegeven in het Zen Centrum Spirikara; voor kinderen vanaf 3,5 jaar, en voor volwassenen. In het centrum worden ook andere activiteiten gehouden, zoals BOOTCAMP, Borst Buik Rugtrainingen, Flamenco lessen en yogalessen

Op de foto: Twee jeugdleden Alaya Ben Belkacem (l) en Guy Mare (r), allebei 11 jaar. In het midden coach Ida Rinsampessy.