Nieuws

Tips voor een groener Oost: bloembollen planten

Als je nu bloembollen plant, kun je vroeg in het voorjaar genieten van het resultaat. Op een koude winterdag, als de bomen nog kale takken hebben, ziet een mand of perk vol blauwe druifjes, krokussen of andere bloemen er echt leuk uit. Bijen en hommels zijn ook blij met deze voorjaarsbloeiers als ze na de winter hongerig voor het eerst weer uitvliegen. 
Bollen doen het goed in de volle grond, maar je kunt ook een flinke, waterdoorlatende pot of mand op je balkon of tuintafel zetten. Leg dan een laagje potscherven of kiezelstenen op de bodem en vul de pot met aarde. 
Druk de bollen ongeveer twee keer zo diep onder de grond als de bol groot is. Doe er nog een laagje aarde overheen, druk alles een beetje aan en geef wat water. 
En dan, afwachten maar. Het is altijd een mooi moment als ineens de eerste groene puntjes zichtbaar worden. En het leuke is, veel bollen vermeerderen zichzelf ondergronds. Dan heb je – zonder dat je er iets voor hoeft te doen – volgend jaar nóg meer bloemen om van te genieten.