Nieuws

Tijdelijk Expercience Center en café Brandmeester’s

Onderin de Solids, bij de entree van Haveneiland, huist sinds kort een tijdelijk Experience Center van Stadgenoot. Het centrum is bedoeld om geïnteresseerden rond te leiden en weg te wijzen in het bijzondere concept Solids. Je kan het er zien, voelen en bijna ook ruiken. Op 7 februari opent in dezelfde ruimte – ook tijdelijk – een pop-up store van Brandmeester’s. Er is trouwens ook kunst te bewonderen, nu ingevuld door Kunst + Co. Dagelijks tijdens kantooruren is iedereen van harte welkom om rond te kijken, informatie op te vragen en koffie te drinken.

Het is er een drukte van belang donderdagochtend 27 januari. In het Experience Center worden gesprekken gevoerd met allerlei potentiële huurders. Behalve mensen die op zoek zijn naar woonruimte, zitten er vooral ook veel ondernemers. In de machtige ruimte wordt hun alles uitgelegd over het unieke concept, de veiling en de mogelijkheden.

Op dit moment is alleen de begane grond nog voor publiek geopend. Zeer binnenkort hoopt Stadgenoot alle etages open te kunnen stellen, waar dan ook iets te zien of te beleven zal zijn. In totaal wordt straks 10.000 m2 oppervlakte verhuurd.

Het concept
In Solids (Solid1 en Solid2 zijn zo met elkaar verweven, dat het bijna één gebouw lijkt) kan je een ruimte huren, vanaf 60 m2, om te wonen (sociale huur en vrije sector huur) en om te ondernemen. Huurders bepalen zelf de bestemming, de indeling, grootte en prijs van hun solidruimte. In principe is alles er mogelijk. De ruimtes worden verhuurd door middel van een online veiling: je kiest het maximaal aantal vierkante meter dat je wilt hebben en voor welke prijs, en bieden maar. De startprijs is 6 euro per vierkante meter; de hoogste bieder krijgt zijn ruimte.

Stadgenoot plaatst na de veiling de scheidingswanden tussen de verschillende ruimtes, die casco worden opgeleverd. Daarna is de huurder zelf verantwoordelijk voor de ‘inbouw’; van het aanleggen van elektriciteit tot en met de wc en de inrichting. De veiling wordt ongeveer in juni gehouden. In de zomer zullen dan waarschijnlijk de eerste huurders intrekken.

De ruimte onderin Solids is uitdrukkelijk bedoeld voor werken. Hier kan dus niet gewoond worden. Tegen de tijd dat de veiling gehouden wordt zullen zowel het Experience Center als de pop-up store van Brandmeesters ‘hun biezen weer hebben gepakt’.

Experience Center
IJburglaan 467
open op werkdagen van 9.00-17.00 uur
Meer informatie: www.solids.nl