Sport

Tigers weer terug op de rit

Nadat de Tigers vorige week in het Nijmeegse Triavium voor de tweede keer dit seizoen een competitiewedstrijd verloren, had het team een rekening te vereffenen. Die gelegenheid deed zich zaterdag voor in de Jaap Edenhal. Amsterdam speelde weliswaar betere wedstrijden dan tegen de UNIS Flyers, vergeleken met afgelopen twee weken was het een sprong vooruit.

Anders dan het gebruikelijke tijdstip 17.45 ontvangen de Tigers de gasten uit Heerenveen om 20.15, voor het publiek geen belemmering om weer massaal aanwezig te zijn. De zwak spelende Flyers kunnen ook met hard spel geen vuist maken tegen de thuisploeg die door foutjes in de regie meerdere kansen mist. In de zesde minuut drukt de Amsterdamse overmacht zich uit in cijfers. Alexandar Makarin verzilvert de assists van Luca van der Genugten en Jake White, 1-0. Met een voorzet van Michael Mackie Kwist luidt Calvin Pohlman opnieuw de bel, 2-0.

Heerenveen keert na de rust met vier spelers op het ijs en een man op de strafbank terug in de wedstrijd. De Flyers zijn zo nog kwetsbaarder voor de klauwen van de Tigers, die Samu Poutanen uitslaat, 3-0. Het einde van een minor penalty voor Rocco van Hoorn wegens holding wordt gevierd met een door aangever Samu Poutanen en scorer Stijn Knoop georganiseerd feestje, 4-0. Michael Mackie Kwist zit nog maar net op de strafbank voor tripping als Billy Grapperhaus het heft in eigen hand neemt voor Amsterdam, 5-0

Ook de derde periode speelt zich voornamelijk af in het doelgebied van de Flyers, die veel aan het goede keepwerk van hun doelman danken. Zonder hem én met een betere organisatie van de thuisploeg zou de schade aanzienlijk groter zijn. De voor de laatste twintig minuten opgestelde Amsterdamse goalie Lars Veltman, hij speelt zijn tweede wedstrijd dit seizoen, wordt direct zwaar op de proef gesteld door Heerenveen, dat scoort als de tijd exact op 42 minuten staat, 5-1. Verder heeft Veltman een betrekkelijk rustige avond. Anders liggen de zaken voor zijn concullega aan de overkant van het veld, die krijgt te maken met aangever Alexandar Makarin en een doelschot van Tobias Kathan, 6-1. Tijdens zijn laatste shift van de avond pakt Samu Poutanen met hulp van Michael Mackie Kwist en Alexander Karol een zevende punt mee voor Amsterdam.

Hoewel het niveau van eerder gespeelde wedstrijden niet werd gehaald, hebben de Tigers afgerekend met het verlies van de Devils in Nijmegen en ligt het team met een 7-1 overwinning weer op koers naar het kampioenschap. Amsterdam speelt volgende week zaterdag uit in Den Bosch en de avond daarop thuis tegen de Eindhoven Kemphanen.