Sport

Tigers terug op eerste plek

Het onverwachte 5-4 verlies van de Nijmegen Devils in Heerenveen was koren op de molen voor de Tigers, die hierdoor aan winst op Gijs HEPRO Groningen voldoende hadden om opnieuw koploper te worden. Net als tijdens de thuiswedstrijd afgelopen december, duurde het lang voordat de Amsterdamse machine ging draaien.

Beide teams spelen matig in de eerste periode. De Tigers laten kansen liggen en schieten meerdere keren op het afweermechanisme van de Groningse goalie. Tot de rust blijven beide kanten van het scorebord op nul staan, wel schrijven de thuis- en gastploeg per team twee minor penalty’s bij. Halverwege de tweede periode maakt Nijs Hille tijdens een powerplay de weg naar de goal vrij voor Alberts Kirsons, die de HEPRO-doelman voorbij speelt, 0-1. Met een soloactie zet een Groningse speler de stand een krappe tien minuten later gelijk, 1-1.

Na veldwerk van Michael Mackie Kwist en Stef Overweg scoort Samu Poutanen aan het begin van de derde periode een tweede punt voor Amsterdam, 1-2. Als de laatste vijf minuten zijn ingegaan, verzilvert Jake White de assist van Lance van Duin, 1-3. De Tigers betalen met een punt voor het tegenoffensief van Groningen, 2-3. Met nog geen vier minuten op de klok besluit Gijs de goalie te vervangen door een speler. Vanwege een penalty speelt Amsterdam even later met vier tegen zes man. Samu Poutanen baant zich een weg naar het doelgebied in het aanvalsvak, waar Lance van Duin door de afwezigheid van de Groningse goalie vrij spel heeft, 2-4. Na de terugkeer van de vijfde Tiger geven Alexander Karol en Stef Overweg een voorzet aan Alberts Kirsons, die de avond met 2-5 besluit.

Amsterdam herovert de eerste plek die Nijmegen tussentijds twee weken lang bezette. Ervan uitgaande dat de Tigers volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen van hekkensluiter Geleen winnen, eindigt het team als winnaar van de reguliere competitie en is het kampioenschap een na een moeizame periode weer een stap dichterbij.