Sport

Tigers stuiten op Zoetermeerse stelling

Na een bedroevende wedstrijd met minimale winst in Den Bosch streken de Tigers thuis de plooien glad met een 6-2 overwinning op de Eindhoven Kemphanen. Vraag was hoe Amsterdam het zaterdag zou doen tegen de dit jaar uit de BeNe-league overgestapte Zoetermeer Panters.

Beide ploegen nemen beurtelings de leiding in een gelijk opgaande partij, waarin de eerste minuten voor de Tigers zijn. Amsterdam bestookt meermaals het Zoetermeerse doel, dat door goed keepwerk en uitstekende verdediging van de tegenstanders een oninneembare vesting blijktDe Amsterdamse defensie is minder goed op orde, de Panters breken halverwege de achtste minuut door de linie en schieten raak, 0-1.

De Tigers houden stand in een vijf minuten durende powerplay voor de gasten. Door nog een tijdstraf speelt de thuisploeg even met drie man. Kort na de terugkeer van een vierde speler op het veld is de Zoetermeerse druk toch te groot, 0-2. Amsterdam komt tot de rust niet aan bod, een dit seizoen unieke situatie. Alleen in de uitwedstrijden tegen Heerenveen en Den Bosch scoorden de Tigers geen punten tijdens de eerste periode.

Ruim zes minuten na aanvang van de tweede fase baant Samu Poutanen zich een weg door de Zoetermeerse verdediging en kan Alexander Karol de aanval succesvol afronden, 1-2. Genoeg actie tot de volgende onderbreking  – de scheidsrechters hebben hun handen vol aan het oprapen van gesneuvelde sticks op het slagveld- , de netten blijven leeg.

De Tigers rukken in de derde periode meteen op naar de Pantergoal, waar Alberts Kirsons met hulp van Samu Poutanen en Alexander Karol de gelijkmaker bijschrijft, 2-2. Zoetermeer reageert tijdens een powerplay met een derde punt, 2-3. Een krappe vijf minuten later staat Amsterdam met een man meer op het ijs en kan Samu Poutanen toeslaan na een voorzet van Michael Mackie Kwist, 3-3. Wederom tijdens een powerplay is het woord opnieuw aan de Panters, 3-4. Met nog zo’n vijf minuten op de klok werkt de tijd in het voordeel van Zoetermeer. De Tigers wagen het erop, vervangen hun goalie door een zesde man, oefenen grote druk uit in het thuisvak van de Panters en stuiten steeds op de Zoetermeerse stelling. Een onbewaakt moment eindigt één seconde voor het eindsignaal in een vijfde tegengoal.

Met een eindstand van 3-5, én door de overwinning van Nijmegen op Dordrecht, verliezen de Tigers hun eerste plek op de lijst. Voor Amsterdamse deelname aan de play-offs heeft dit geen gevolgen, wel is het een nieuwe tegenslag in een succesvol begonnen seizoen waarin het na de jaarwisseling stagneerde.