Sport

Tigers ontsnappen aan de Eagles

Na een matige start dit jaar leken de Tigers vorige week in de wedstrijd tegen Heerenveen hun weg terug te vinden. Het team had twee afspraken afgelopen weekend en speelde zaterdag de eerste wedstrijd uit tegen de Red Eagles. In Den Bosch was Amsterdam opnieuw het spoor bijster.

Terwijl de Tigers door slordig, inefficiënt spel en fouten in de opbouw niet in de partij komen, slaat underdog Den Bosch stevig van zich af. Met alle, over de hele wedstrijd minstens veertig doelschoten vangt Amsterdam voornamelijk bot. Na een foute pass van de Tigers in de vijfde minuut profiteren de Eagles van de chaos. Een forward speelt zich vrij en zet de thuisploeg op voorsprong. Tot de rust blijft het 1-0.

Amsterdamse pogingen de leiding in de wedstrijd over te nemen snijden geen hout, evenmin lukt het in te lopen op de achterstand. In de 37e minuut vinden Jim Vorster en oud gediende Calvin Pohlman een ontsnappingsroute voor de Tigers. Pohlmans jongere broer Donny maakt de klus af en scoort hiermee zijn eerste punt dit seizoen, 1-1. De Eagles laten er geen gras over groeien en vliegen zo’n dertig seconden later met de puck als prooi naar het Amsterdams doelgebied. Tigergoalie Lars Veltman, hij speelt dit seizoen zijn derde wedstrijd, staat opnieuw alleen tegenover een aanvaller van de Eagles en grijpt mis, 2-1

De tijd begint te dringen voor Amsterdam. Het team neemt een draconische maatregel door met empty net verder te spelen. Normaliter een logische stap bij een kleine achterstand op een gelijkwaardig tegenstander, anders is dat als die acht plekken lager staat. Vrij vertaald, een zorgwekkende situatie voor de koploper die tot de jaarwisseling een fantastisch seizoen speelde. De gelijkmaker, eveneens de honderdste goal van de Tigers dit seizoen, komt van diep. Een ruime minuut voor het eindsignaal rukt Calvin Pohlman op naar het Bossche doelgebied en draagt daar de zaken over aan Samu Poutanen, 2-2.

Na een korte onderbreking keren aan Amsterdamse zijde Michael Mackie Kwist en Alberts Kirsons terug op het ijs voor de drie om drie sudden death strijd. Calvin Pohlman zet zijn shift voort en bevrijdt met hulp van beide ploeggenoten de Tigers uit een hachelijke situatie, 3-2.
In cijfers wint Amsterdam, wat prestatie betreft is de thuisploeg de winnaar. Ongetwijfeld kijken de Eagles beter terug op de avond dan de Tigers. Voor hen gloort hoop, de lucht boven de Jaap Edenhal is momenteel grauw en dreigend. Zeker met Hanen uit Eindhoven in aantocht die zondagavond thuis te gast zijn.