Sport

Tigers heroveren voorsprong in enerverende wedstrijd

Ondanks de 1-5 winst op Geleen vorige week zaterdag leden de Amsterdam Tigers ook een belangrijk verlies. Teamcaptain Calvin Pohlman kreeg een game penalty wegens crosschecking en mist hierdoor vier wedstrijden. Gelukkig bleek tijdens de thuiswedstrijd tegen de Nijmegen Devils dat Amsterdam ook goed stand houdt met Lance van Duin als waarnemend captain.

De eerste twintig minuten spelen de Tigers een Devils een gelijk opgaande wedstrijd in een stampvolle Jaap Edenhal. Tiger Samu Poutanen neemt halverwege de zevende minuut het voortouw met de eerste treffer van de avond, 1-0. Het dit jaar flink ge-update Nijmeegse team reageert acht minuten later als twee Tigers op de strafbank zitten voor slashing en holding, 1-1. Dit blijkt het laatste punt voor de rust.

Aan het begin van de tweede periode keert het Amsterdamse overwicht zich in de 26e minuut uit met een raak schot van Alberts Kirsons. De Devils remmen de opmars van de thuisploeg af met ook een tweede goal als de klok op exact 27 minuten staat. Tien minuten later slaan ze opnieuw toe, 3-2. De Tigers houden de druk erop, maar werken de achterstand niet weg voor de tweede rust.

De derde periode is het spectaculaire slotstuk van een goed opgebouwd drama waarin de gebeurtenissen elkaar rap opvolgen. Amsterdam draait op volle sterkte en schrijft door toedoen van Samu Poutanen opnieuw een punt bij. Nijmegen staat exact een halve minuut later weer op voorsprong, Samu Poutanen laat zich niet uit het veld slaan en reageert namens de Tigers en het uitzinnige thuispubliek met een hattrick, 4-4. Na een incident waardoor beide kampen het twee minuten met een man minder moeten stellen wegens crosschecking en boarding, herovert Stef Overweg met een soloactie de Amsterdamse voorsprong, 5-4.

Nijmegen jaagt een punt na en stuit op Tigers die hun voorsprong niet uit handen geven. Kort voor het eindsignaal zien de Devils zich genoodzaakt hun goalie te wisselen voor een extra speler in de hoop zo de felbegeerde goal binnen te halen. Zoals vaker bij een empty net situatie werkt de beslissing averechts en incasseert Nijmegen een zesde tegengoal van…wederom Samu Poutanen. De voorzet is van Alexander Karol, die met uitzondering van het vijfde punt bij alle goals een assist gaf.

Na een aarzelende start dit seizoen zat Amsterdams eerste team ditmaal goed in de wedstrijd. Tot afgelopen weekend moesten de Tigers het doen met de zesde plaats en hadden ze een middenpositie in de competitie. Door de overwinning op Nijmegen klimt het team twee plaatsen naar boven. De Tigers spelen aanstaande zaterdag in Heerenveen tegen de Flyers.

Zaterdag 28 oktober neemt het team het in de bekercompetitie op tegen het BeNe-Leagueteam van Den Haag. De tweede ontmoeting tegen Hijs Hokij is een dag later in Den Haag. Op 4 november komen de Yeti’s uit Breda naar de Jaap Edenhal. Calvin Pohlman is dan weer van de partij.